Підтримайте Карітас-Київ на УББ: Арт-майстерня “Вітамінки радості”

Підтримати на Українській Біржі Благодійності: Арт-майстерня “Вітамінки радості” .

Просимо вас допомогти зібрати кошти на творчі майстер-класи для дітей в онкогематологічне відділення Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні. На лікуванні у відділенні постійно перебуває до 30 дітей. Ця невелика групка дітей-супергероїв щодня невимовно важко бореться за своє життя та проходить сильні битви. У багатьох дітей лікування онкологічного захворювання відбувається роками, часто не виходячи за межі лікарні, а це обмежує коло їх спілкування, позбавляє можливості навчатись. Крім того, це все супроводжується постійними надболісними процедурами та їх неприємними наслідками (випадіння волосся, проблеми з шлунково-кишковим трактом, нудота, знесилення).Маленькі пацієнти постійно переживають стан стресу та негативні емоції. Такі діти потребують позитивного емоційно-забарвленого дозвілля на базі відділення, що сприятиме покращенню перебігу лікування та загального стану здоров’я дитини, які “живуть” у відділенні.

Мета нашого проекту: забезпечити систему щотижневих арт-терапевтивних заходів для організації дитячого дозвілля задля полегшення їх боротьби з недугою, наповнити лікарняні будні малечі позитивними емоціями та спогадами.

Плануємо відвідувати відділення щотижня та працювати з дітьми в напрямках: ігротерапії, ізотерапії, драмотерапії, казкотерапії, пісочної терапії та музикотерапії. З огляду на кількість дітей у відділенні та ціни на матеріали, потребуємо зібрати суму у розмірі 33600 гривень (4 заняття * 12 місяців * 700 грн = 33 600 грн). Передбачена купівля: 2 столів для малювання піском, набору персонажів для пальчикового лялькового театру, магнітофону, фетру для пошиття чохлів на крапельниці у вигляді казкових героїв, “веселих” масочок та шапочок для волонтерів, подаруночків для постійного наповнення “коробочки хоробрості”, дитячої та навчально-методичної літератури та інших матеріалів.