7 листопада Простір підтримки Благодійного фонду Карітас Київ спільно з Громадською організацією Донбасс SOS організували та провели тренінг «Юридичні основи захисту внутрішньо переміщених осіб». Цей захід покликаний надати внутрішнтьо переміщеним особами комплекс знань з юридичних  основ, які є найбівльш актуальними для цієї категорії осіб.

Варто зазначити, що фахівці Донбасс SOS доволі грунтовно підготувались до тренінгу. Вони виокремили наступні блоки питань, які хвилюють ВПО: особливості пенсійного забезпечення, соціальрні виплати, документування, перетин лінії зіткнень, звернення до суду за захистом порушених прав, можливість та порядок відновлення втраченого судововго провадження.

Тренінг проходив у діловій атмосфері. Питання, які хвилювали бенефіціарів Карітасу Київ, зразу ж скеровувались тренерам. Очевидно, що захід приніс бенефіціарам неабияку користь.

Благодійний фонд Карітас Київ висловлює вдячність Громадській організації Донбасс SOS за проведення тренінгу на високому рівні, зокрема дякуємо тренерам:

Артемові Фоменко, юристові з надання вторинної правової допомоги ГО “Донбас СОС”

Наталії Юрловій, юристові-аналітику ГО “Донбас СОС”

Михайлові Фоменко, юристові Гарячої лінії ГО “Донбас СОС”

Віолетті Артемчук, координаторові Гарячої лінії ГО “Донбас СОС”

Дана ініціатива була проведена  в межах проекту «Створення багатофункціональних соціальних центрів з питань подолання кризи та самодопомоги для осіб та громад, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні», за підтримки BMZ та DCV.