Люди з інвалідністю - часті гості БФ Карітас Київ. Простір підтримки Карітасу спільно з Центром трудової реабілітації для людей з інвалідністю «Трамплін»  продовжують проводити для бенефіціарів семестр майстер-класів із виготовлення страв. Сьогодні бенефіціари отримали нове завдання: приготувати та спекти оладки з яблуками.

Цікаво спостерігати за процесом занять протягом кількох місяців. Перші майстер-класи для осіб з інвалідністю проходили надто складно. Адже більшість із них, в домашніх умовах, не займались приготуванням їжі. Інструментарій у їхніх руках був не слухняним, моторика рук виглядала надто скромною.

Але з плином часу, люди з інвалідністю почали працювати вправно з великою віддачою сил та емоцій. Більше того, соціальна адаптація, що пов’язана із цими заняттями, теж виявилась важлива та дієва для бенефіціарів. Адже люди з інвалідністю впевнено долають шлях до Карітасу, вони сміливо входять у контакт з будь-якою особою.

Ініціатива здійснюється в межах проекту "Створення багатофункціональних соціальних центрів з питань подолання кризи та самодопомоги для осіб та громад, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні", що реалізується за підтримки BMZ та DCV