Доброю та корисною традицією стали екскурсійні поїздки в історичні та знакові місця України, які організовує для жертв націонал-соціалізму, тоталітаризму та ВПО Благодійний фонд Карітас Київ.

На цей раз співробітники Карітасу запропонували нашим бенефіціарам відвідати Національний парк «Межигір’я». Емоції захоплювали серця підопічних, адже вони побачили  неймовірну красу та небачене багатство, яке належало одній людині – колишньому президентові - втікачеві Віктору Януковичу. Це тільки уявити собі: на 140 – ка гектарах землі розташувався комплекс «Межигір’я».

Екзотичні птахи, дерева, парк раритетних автомобілів, розважально - туристичний комплекс, тенісні корти, безмежна кількість дорогоцінних речей – тепер під контролем держави.

Поїздка до Національного парку «Межигір’я» згуртувала людей похилого віку, їхнє спілкування та живий контакт з дійсністю пробудили у них внутрішню силу та позитивні емоції. Також очевидним є те, що такі події суттєво мінімізують соціальну самотність, яка часто пригнічує людей похилого віку.

Ініціатива була здійснена за програмою «Місце зустрічі: діалог» у рамках проекту «Створення сприятливого соціального простору для зустрічей та взаємопідтримки жертв націонал-соціалізму, вимушених переселенців та осіб з обмеженими функціями мобільності». Організатором програми - Всеукраїнська благодійна організація «Турбота про літніх».