Шановні друзі, ми продовжуємо публікувати спогади ВПО (внутрішньо переміщених осіб), які мали зустріч з Делегацією Американської Єпископської Конференції (АЄК), що відвідала БФ Карітас Київ. На прохання делегатів АЄК внутрішньо переміщені особи розповідали про свої драматичні епізоди життя, позначені військовими діями на Донбасі.

п. Алла з Луганщини. Пряма мова: «Бойові дії прийшли на нашу територію. У мене на руках була дитина з інвалідністю. Зрозуміла, що моє життя та життя моєї дитини в небезпеці. Почала вмовляти сусіда, щоб перевіз нас у Харків. Погодився. Вирушили у дорогу. І ось блокпост, дитині стає важко, у неї приступ. Чим зарадити? Божою волею біль вщухає. Ми у лікарні в Харкові, а далі нас скеровують до Дитячого будинку. Чудові люди, теплі, чуйні, дуже допомагали нам: і лікарі, і медсестри, і представниці молодшого медичного персоналу. Лікарі, побачивши, що ситуація з дитиною складна і вони не можуть надати належної допомоги, чесно сказали: «Їдьте у Київ». Дали скерування. Ми поїхали. Лікуємось. Зараз живемо у Дитячій лікарні – у Центрі дитини. Відчуваємо підтримку та сприяння. Усім дякуємо, особливо вдячні Карітасу Київ, співробітники якого надають нам допомогу».

Системно та кваліфікована надають допомогу ВПО співробітники проекту «Створення багатофункціональних соціальних центрів з питань подолання кризи та самодопомоги для осіб та громад, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні», що реалізується за підтримки BMZ та DCV.