БФ Карітас Київ за підтримки «Радіо Марія» підготував до ефіру чергову радіопередачу із серії «Формула благодійності: любов і милосердя». На цей раз слухачі ознайомились із проектом «Домашня опіка», який діє в Україні з 1998 року, а у Києві цей напрямок праці започатковано в 2002 році.

Координатор проекту Алла Качур розповіла про програмні цілі та принципи функціонування цієї програми. Проект скерований на підтримку самотніх людей, осіб з інвалідністю, які потрапили в складні життєві обставини. Медико-соціальні працівники сумлінно надають послуги, які потребує підопічна особа.

Завдячуючи благодійникам, бенефіціари проекту «Домашня опіка» часто отримують підгузки, гігієнічні прокладки, а також продуктові набори.

«Щоб стати бенефіціаром проекту та безкоштовно отримувати пакет послуг , - зауважила координатор, - потенційний бенефіціар або його родич повинен звернутись у БФ Карітас Київ. Далі фахівці проекту вивчають ситуацію і приймають рішення щодо можливої участі тієї чи іншої особи у проекті. Згодом укладається угода з бенефіціаром та формується індивідуальний план надання послуг підопічному».