Делегація АЄК,  яка відвідала БФ Карітас Київ, мала довготривалу зустріч з ВПО (внутрішньо переміщеними особами). Гості з Америки виявили велике бажання почути голос тих, хто був змушений через збройний конфлікт на сході України, покинути рідні домівки та  переїхати у інші міста та села України.

Гості з Америки  намагались з’ясувати ключове питання: у чому суть конфлікту на сході України, за що платиться така велика ціна покалічених людських доль та невинно вбитих людей? Чимало учасників зустрічі вголос роздумувало над цією проблемою.

А далі ВПО  сформували ряд важливих  питань, які турбують їхні серця. Найбільш актуальними є питання, пов’язані із забезпеченням житла для ВПО.

Внутрішньо переміщені особи висловили вдячність Карітасу Київ, який надає допомогу ВПО у рамках проекту  «Створення багатофункціональних соціальних центрів з питань подолання кризи та самодопомоги для осіб та громад, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні», що реалізується за підтримки BMZ та DCV.

Делегати Американської Єпископської Конференції (АЄК) уважно слухали та фіксували виступи учасників зустрічі, думки яких можуть увійти в матеріали доповіді, які делегати АЄК будуть представляти Підкомітету для Церкви у Центральній та Східній Європі АЄК.

Делегати Американської Єпископської Конференції (АЄК):

єпископ Джон Майкл Ботіан, Єпарх Румунської греко-католицької Єпархії св. Юрія в Кантоні (США), член Підкомітету для Церкви у Центральній та Східній Європі АЄК,

Тетяна Ставнича, Директор Офісу допомоги Церкві у Центральній та Східній Європі АЄК,

Ніколь Джермен, помічник директора з промоцій Офісу допомоги Церкві у Центральній та Східній Європі АЄК.

У зустрічі також взяв участь Андрій Васькович, президент Карітас Україна.

Супровід та переклад здійснював о. Володимир Мальчин, віце-канцлер Патріаршої Курії УГКЦ.