У місті Боярка відбувся майстер–клас з виготовлення подарункових коробок.  У заході взяли участь діти ВПО (внутрішньо переміщених осіб) та діти з місцевих громад. Майстер-клас проходив у межах проекту «Проведення майстер-класів з дітьми ВПО і їх батьками спільно з дітьми місцевих громад». Мета проекту: психологічна реабілітація дітей та дорослих через творчу роботу, адаптація в місцеву громаду через спілкування з місцевими мешканцями, відновлення якісних сімейних відносин між дітьми та їх батьками. Проект поширюється на Боярку, Тарасівку та Білогородку, що на Київщині. Цільова аудиторія: 60 сімей ВПО з дітьми та діти з місцевих громад.

Спостерігаючи за методикою майстер-класів, стилем подачі матеріалу та атмосферою, яка панує на заняттях, можна зробите висновок:  творчі заняття – є вдалим мостом до зближення та порозуміння між внутрішньо переміщеними особами та жителями місцевих громад. Керівник проекту п. Світлана Погорєлова констатує: «Спостерігається стійка тенденція до зближення та налагодження якісних гармонійних стосунків між жителями місцевих громад та внутрішньо переміщеними особами».

Дана ініціатива здійснюється в межах конкурсу мікро грантів Благодійного фонд «Карітас Київ» проекту «Створення багатофункціональних соціальних центрів з питань подолання кризи та самодопомоги для осіб та громад, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні», за підтримки BMZ та DCV.

Підтримай он-лайн збір коштів на м'ячі для підліткової футбольної команди!