Благодійний фонд Карітас Київ подарував своїм бенефіціарам чудову екскурсію у одне з найдревніших міст Давньоруської держави - Чернігів. У цю подорож вирушили особи, що є жертвами націонал-соціалізму та тоталітаризму, а також ВПО (внутрішньо переміщені особи), які внаслідок бойових дій на сході України змушені були покинути рідні місця та переїхати на проживання у різні куточки України, зокрема у Київ.

Екскурсани дізнались про історію заснування та основні віхи розвитку й боротьби цього міста. Бенефіціари побували у багатьох старовинних храмах, зокрема у Троїцькому соборі, що входить у комплекс Троїцько-Ільїнського монастиря, який було засновано Антонієм Печерським в XI столітті. Відвідувачі пам’ятних місць зупинились біля могили поета-байкаря Леоніда Глібова. А далі – печери праведників. Це особливе місце, що спонукає до призадуми, зосередженості та молитви. Особливі враження викликав оглядовий майданчик, з якого видніються кургани та старе місто Чернігів, що вкрите літньою зеленню.

Захисний вал – також особлива територія, адже  Чернігів в різні віки активно захищав себе від завойовників. Вал зберігся з древніх часів, а ось пушки – це раритет 18 століття.

Звичайно, був час і на спілкування: бенефіціари ділились враженнями, розповідали свої життєві історії.

Наостанок, бенефіціари висловили велику вдячність співробітникам проекту «Турбота про літніх» та керівництву БФ Карітас Київ, яке подбало про пам’ятну поїздку до славного міста Чернігова.

Підтримай он-лайн збір коштів на м'ячі для підліткової футбольної команди!