Карітас Київ провів зустріч  для людей похилого віку, які є жертвами націонал-соціалізму та тоталітаризму, а також для внутрішньо переміщених осіб, що внаслідок збройного конфлікту на сході України покинули рідні домівки та переїхали на проживання у різні місцевості.

Подія була приурочена пам’яті українського поета, мислителя, художника Тараса Шевченка. Ця тема неймовірно зацікавила людей похилого віку. Приємно, що підготувались вони  до цієї події доволі відповідально.

Значну увагу було приділено переломному епізоду життя Тараса Шевченка. Йдеться про Петербург, де силами художника Івана Сошенка, письменника Євгена Гребінки та інших знаних осіб Тараса  було викуплено із кріпацтва, з поміщицьких рук Павла Енгельгардта.

Протягом кількох святкових годин звучали не тільки вірші та фрагменти з поем Тараса, але на високому інтелектуальному рівні учасники зустрічі проаналізовали найбільш знані твори  Шевченка: «Катерина», «Сон», «Гайдамаки».  Варто зауважити, що багато осіб, які були присутні на цьому святі, напам’ять декламували твори поета.  На зустрічі прозвучали знамениті пісні на вірші Тараса «Реве та стогне Дніпр широкий» та «По діброві вітер віє».

Присутні на святі обмінювались думками за чашкою чаю, смакуючи солодощі. Наостанок співробітники БФ Карітас Київ роздали учасникам заходу  подарунки.

Очевидним є те, що ця зустріч продемонструвала вдалий приклад, як простими засобами можна сприяти розширенню соціальних контактів та у великій мірі мінімізувати проблему соціальної самотності.