Кейс-менеджер проекту  «Створення соціальних центрів з питань подолання кризи та самодопомоги для осіб та громад, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні»  Світлана Полухіна  спільно з представниками УВКБ ООН провели зустріч з ВПО (внутрішньо переміщеними особами), які змушені були покинути свої домівки під час бойових дій на сході України.

Кейс-менеджер проекту Світлана Полухіна запропонувала  кожному учаснику зустрічі  висловити свої думки з приводу питань, які є найбільш хвилюючими для них.

Внутрішньо переміщені особи  спершу коротко розповіли власні драматичні історії, які пережили під час бойових дій. Далі мова ішла про їхнє життя та долю рідних на сучасному етапі.

Було виокремлено ряд найважливіших питань, які надто турбують  внутрішньо переміщених осіб: робота, житло та фактор соціальної інтеграції. Не рідко, як свідчили учасники зустрічі, вони зустрічаються з черствістю та байдужістю у суспільстві. Інколи кияни допускають не коректні висловлюються до людей, що змушені були переїхали на проживання до Києва.

Акценти були поставлені на тих проблемах, які слід розв’язувати  зараз та будувати якісну перспективу життя. Кейс-менеджер проекту та представники УВКБ ООН побачили згуртованість громади та їхню готовність вирішувати питання самостійно, але з активною допомогою різноманітних інституцій, що опікуються гуманітарною сферою життя.