«100 великодніх кошиків для 100 родин у Патріаршому соборі Воскресіння Христового освятив Блаженніший Святослав для вимушено переселених осіб із тимчасово окупованої території України. Окрім цього, з благословення Блаженнішого Святослава, ми цього року надали понад 550 Великодніх кошиків для: переселенців, сімей учасників АТО, сімей у складних життєвих обставинах, людей літнього віку», - повідомляє о.Роман Сиротич, директор БФ «Карітас Київ».

На освяченні були присутніми люди, які змушені були покинути свої домівки через військові дії та окупацію. Великодні кошики отримало 100 родин серед яких: інваліди, люди з обмеженими можливостями на інвалідних колясках, багатодітні родини, старенькі та самотні матері, і дуже багато дітей, які своїм сміхом звеселили подвір’я Патріаршого Собору, а спільне «Христос Воскрес» лунало на інший берег Дніпра.

Блаженніший Святослав, освятивши страви Великоднього кошика, звернувся до присутніх із словами підтримки, наголосивши, що у найважчі моменти життя Господь Бог приходить до людини, щоб бути із нею: «Памятайте, у найважчі моменти життя Господь є з Вами. Свято Воскресіння якраз показує, що немає таких ситуацій, яких Бог не може перемінити на добро. Миру Вам і нехай на Ваших обличчях завжди буде радісна усмішка, бо Христос Воскрес».

Далі відбулися спілкування із присутніми, які підходили до Блаженнішого зі словами щирої подяки, проханням про благословення, очікуванням слів розради та поради.

«У Великодню суботу ми переживаємо цей день разом з вимушено переселеними особами. І є окрема акція нашого „Карітасу-Київ“ для того, щоби помогти цим особам отримати великодній кошик, його урочисто освятити і разом з ними розпочати святкування Великодня. Спілкуючись з тими людьми ми відчули як часто вони почувають себе самотніми, покинутими, нікому не потрібними. І саме церква — є те, що їх гуртує. Тоді вони відчувають себе любленими, любленими Богом. І в цьому є зміст цієї акції — подарувати на Пасху цим людям радість, увагу і любов їхньої Матері Церкви», — наголошує Блаженніший Святослав.

«Загалом ми цього року надали понад 550 Великодніх кошиків для людей різних категорій: переселенців, сімей учасників АТО, сімей у складних життєвих обставинах, людей літнього віку. Висловлюю щиру подяку всім, хто долучився та допоміг у можливості реалізації цієї доброї великодньої справи та запрошую до спільного творення добра. Від імені всіх переселенців дякую Блаженнішому Святославу за постійну турботу та піклування про них», - підсумовує о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас Київ».

Директор Карітас Київ отримав Подяку Київського міського голови Віталія Кличка

Карітас Київ взяв участь у третьому Національному рейтингу благодійників потрапивши у ТОП - 25

Понад 1900 подарунків надано потребуючим дітям

ПОТРІБНІ ПІДГУЗНИКИ ДЛЯ МАЛЮКІВ-ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

Забезпечено домашню опіку для понад 100 самотніх осіб похилого віку

Центр дитячого розвитку охопив вже більше 300 дітей вимушених переселенців

Наші реквізити:

"Благодійний Фонд «Карітас Київ»"
Відділення № 8 у м. Києві
ЄДРПОУ 21477781 МФО 325365

Що Ви шукаєте?

Стежте за нами у соцмережах!

Наші контакти:

ми на карті