«8 лютого 2017 року – Міжнародний день молитви за жертв торгівлі людьми і людей, які знаходяться в неволі. День молитви започаткований  після підписання 2 грудня 2014 р. у Ватикані історичної Спільної декларації релігійних провідників проти торгівлі людьми та форм сучасного рабства, ініційованої Папою Франциском», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Як дату Дня молитви обрано 8 лютого, що є літургійним спомином святої Джузеппіни Бахіти, колишньої африканської рабині, яка після звільнення з рабства вступила до Згромадження Сестер Каноссіянок в Італії.

Згідно з дослідженнями, щороку два з половиною мільйони людей стають жертвами торгівлі людьми, а загалом, втягнутими у це ганебне явище  є мільйони  людей,  переважну більшість, з яких становлять жінки та діти.

У БФ «Карітас Київ» діє Консультаційний центр по допомозі постраждалим від торгівлі людьми. Головною метою даного центру є сприяння соціальній та професійній інтеграції жертв торгівлі людей та запобігання торгівлі людьми шляхом надання послуг з консультування для потенційних жертв, особливо трудових мігрантів, дітей та груп ризику. В ході проекту буде проводитись виїзна робота для виявлення жертв торгівлі людьми у віддалених населених пунктах, інформування населення про ризики торгівлі людьми. Потерпілі отримують комплексну реінтеграційну допомогу.

«Основними завданнями проекту є: виявлення жертв торгівлі людьми у співпраці з іншими спеціалізованими державними структурами, забезпечення багатопланової допомоги постраждалим; сприяння реінтеграції постраждалих в суспільство; створення мережі для обміну інформацією та найкращим досвідом з національними та міжнародними організаціями, підвищення рівня свідомості груп ризику (мігрантів, молоді, ВПО, сільського населення, безробітних) та фахівців про сучасні форми торгівлі людьми», - говорить Кочубей Алла, соціальний працівник-координатор БФ «Карітас Київ».

За даними Представництва МОМ в Україні виявлено:

• 11 700 осіб, які постраждали від торгівлі людьми за останні 10 років;
  • більше ніж 160 000 українців постраждали від торгівлі людьми з 1991 року;
  • 3-7 млн. українців живуть та працюють за кордоном;
  • більше ніж 1,6 млн. осіб вимушено переміщені зі Сходу України і Криму;
  • 600-800 тисяч осіб у світі щорічно продають за кордон з метою експлуатації.

Дуже важливо, щоб у наших спільнотах у молитві згадали людей, які потерпають від рабства, адже це те ганебне явище яке суперечить гідності людини, даної їй Богом», - підсумовує о. Роман Сиротич, директор КарітасКиїв.

Завантажити молитву

Директор Карітас Київ отримав Подяку Київського міського голови Віталія Кличка

Карітас Київ взяв участь у третьому Національному рейтингу благодійників потрапивши у ТОП - 25

Понад 1900 подарунків надано потребуючим дітям

ПОТРІБНІ ПІДГУЗНИКИ ДЛЯ МАЛЮКІВ-ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

Забезпечено домашню опіку для понад 100 самотніх осіб похилого віку

Центр дитячого розвитку охопив вже більше 300 дітей вимушених переселенців

Наші реквізити:

"Благодійний Фонд «Карітас Київ»"
Відділення № 8 у м. Києві
ЄДРПОУ 21477781 МФО 325365

Що Ви шукаєте?

Стежте за нами у соцмережах!

Наші контакти:

ми на карті