Вже впродовж майже року у БФ "Карітас-Київ" діє Центр дитячого розвитку та дозвілля "Простір, дружній до дитини". Його робота має на меті надання психологічної та соціальної допомоги й опіки дітям вимушено переселених осіб із зони збройного конфлікту на Донбасі. Одним із багатьох видів діяльності і праці із дітьми є квести та великі ігри для дітей вимушених переселенців, - які стали насильства, втечі, втрат.

Квести та великі ігри дуже відкривають дітей і допомагають подолати психотравми. Діти радісно виконують завдання, шукають нестандартні підходи до вирішення складних ситуацій та швидкого прийняття рішень, засвоюють практично орієнтовані знання, які допомагають адаптуватися, пристосуватися і з легкістю подолати  всі перешкоди на життєвому шляху.

«Підростаюче покоління навчається креативно мислити. З духом перемоги проходять захоплюючі та цікаві великі ігри та квести. Подорожуючи по різних країнах, де веселі аніматори якнайкраще передають культурні звичаї, традиції, побут та звички різних куточків світу. Квести та великі ігри мають на меті не тільки інтелектуальний розвиток, але й несуть спортивно оздоровчий характер. Все заради того, щоб діти зростали розумними, здоровими і кмітливими та змогли позбутися своїх травм», - говоритьсь соціальний працівник – аніматор БФ «Карітас Київ» Ткачук Богдан.

alt   Психо-соціальну допомогу у Карітас Київ надають фахівці, які мають досвід у дошкільному вихованні, педагогіці та психології дітей різних вікових груп. Центр дитячого розвитку «Простір, дружній до дитини» за період своєї діяльності охопив вже понад 300 дітей віком від 3 до 15 років.

Діяльність, найперше, спрямована на надання психологічної допомоги вимушено переселеним дітям, які пережили жахіття війни та втечі. Такий центр – це комфортний простір для їх спілкування, відпочинку, навчання і самовираження, що є передумовою для зниження почуття гніву й тривоги. Для того, щоби сприяти якнайкращій соціалізації переселених із зони збройного конфлікту, близько 25 % підопічних становлять місцеві діти з багатодітних і малозабезпечених сімей. Це дає можливість дітям зі Сходу краще адаптуватися до теперішніх умов їхнього проживання та спілкування серед нових друзів.

БФ "Карітас-Київ" із початку проведення АТО надає допомогу великій кількості переселенців. altНа сьогодні, це вже понад 15 тисяч осіб, серед яких, найперше, люди соціальних категорій і діти. Допомога надається різна: грошова, продуктами харчування, засобами гігієни, інвалідними колясками та засобами реабілітації, одягом, взуттям, а також і психологічна. Допомога надавалася та надається як у "Карітасі", так і в інших місцях проживання переселенців. Під опікою перебувають найбільш незахищені верстви населення, що виїхали з територій дії АТО та Криму: інваліди, пенсіонери, самотні матері та багатодітні сім’ї».

«Сьогодні хочу щиро подякувати всім, хто сприяє нам у допомозі переселенцям і всім людям, які потребують допомоги. Водночас запрошую до співпраці й прошу про допомогу тих, хто може її надати, щоб разом ми змогли подолати велику гуманітарну кризу. Завдяки Вам, благодійники та добродії, ми маємо можливість повноцінно служити людям, змінюючи в такий спосіб нашу країну, про єдність якої сьогодні мріємо», – наголосив директор БФ «Карітас Київ» о. Роман Сиротич.

Директор Карітас Київ отримав Подяку Київського міського голови Віталія Кличка

Карітас Київ взяв участь у третьому Національному рейтингу благодійників потрапивши у ТОП - 25

Понад 1900 подарунків надано потребуючим дітям

ПОТРІБНІ ПІДГУЗНИКИ ДЛЯ МАЛЮКІВ-ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

Забезпечено домашню опіку для понад 100 самотніх осіб похилого віку

Центр дитячого розвитку охопив вже більше 300 дітей вимушених переселенців

Наші реквізити:

"Благодійний Фонд «Карітас Київ»"
Відділення № 8 у м. Києві
ЄДРПОУ 21477781 МФО 325365

Що Ви шукаєте?

Стежте за нами у соцмережах!

Наші контакти:

ми на карті