В Україні перші організації Карітасу почали виникати з ініціативи греко-католицьких громад з набуттям незалежності у 1991 році. Спочатку діяльність регіональних українських Карітасів була спрямована на розподіл і забезпечення потребуючих гуманітарною допомогою. Але невдовзі суспільні потреби зумовили розширення напрямків соціальної роботи і це призвело до створення міжнародного благодійного фонду «Карітас України». У 1994 році було утворено керівний і координаційний центр фонду, розташований у Львові з представництвом у Києві.

У 1999 році Карітас України став повноправним членом міжнародних конфедерацій Карітас Інтернаціоналіс і Карітас Європа, дотримується загальної місії їх діяльності і реалізовує спільно погоджені національні програми надання соціальної допомоги найбільш потребуючим особам.

Сьогодні Карітас України складається з 15 регіональних організацій, які працюють в 15 областях України. Вони мають статус самостійних юридичних осіб і можуть створювати на території своєї єпархії парафіяльні організації Карітасу. Така структура дозволяє розвивати мережу благодійних організацій, які діють за єдиними правилами, враховуючи при цьому реальні потреби своїх регіонів та місцевих громад. Відповідно до цього, напрямки благодійної діяльності в кожній організації можуть відрізнятися.

Загалом завдяки зусиллям Карітасу України та регіональних організацій Карітасу по всій Україні десятки тисяч потребуючих українців отримали матеріальну, соціальну, психологічну та юридичну допомогу протягом більш як 20 років. Діяльність сфокусована на 4 основних напрямках:

• Допомога дітям і молоді, сім̓ям
  • Охорона здоров̓я
  • Соціальні проблеми міграції
  • Допомога в кризових ситуаціях

Мережа Карітасу в Україні та діючі проекти в кожному з Карітасів представлені тут:

Директор Карітас Київ отримав Подяку Київського міського голови Віталія Кличка

Карітас Київ взяв участь у третьому Національному рейтингу благодійників потрапивши у ТОП - 25

Понад 1900 подарунків надано потребуючим дітям

ПОТРІБНІ ПІДГУЗНИКИ ДЛЯ МАЛЮКІВ-ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

Забезпечено домашню опіку для понад 100 самотніх осіб похилого віку

Центр дитячого розвитку охопив вже більше 300 дітей вимушених переселенців

Наші реквізити:

"Благодійний Фонд «Карітас Київ»"
Відділення № 8 у м. Києві
ЄДРПОУ 21477781 МФО 325365

Що Ви шукаєте?

Стежте за нами у соцмережах!

Наші контакти:

ми на карті