Впродовж 2014-2015 років Карітас Київ взяв під свою опіку більш ніж 20.000 постраждалих внаслідок подій Євромайдану та від гуманітарної кризи в Україні.

Для потребуючих забезпечено:

• соціальні послуги

• матеріальна допомога

• реабілітаційна допомога

• психологічне консультування

Допомога надається як в соціальному центрі Карітасу, так і в місцях компактного поселення потребуючих та індивідуально.

Також в Карітасі Київ діє Центр допомоги дітям вимушених переселенців «Простір, дружний до дитини».

Насамперед діяльність спрямована на надання психологічної допомоги вимушено переселеним дітям. Такий центр – це комфортний простір для спілкування, відпочинку, навчання і самовираження, зниження почуття гніву і тривоги у дітей, які стали свідками насильства та змушені були покинути рідні домівки.

Психо-соціальну допомогу надають фахівці з досвідом роботи у дошкільному вихованні, педагогіці та психології дітей різних вікових груп. Започаткований у червні 2015 року «Простір, дружній до дитини» охопив вже понад 300 дітей віком від 3 до 15 років.

Для того, щоби сприяти якнайкращій соціалізації переселених із зони збройного конфлікту, близько 25% підопічних соціального центру становлять місцеві діти з багатодітних і малозабезпечених сімей  –  це дає можливість дітям зі Сходу краще адаптуватися до теперішніх умов їхнього проживання та спілкування серед нових друзів.